top of page
  • Jeske & Linda

Wanneer is een lesbienne ontmaagd?


Lieve Jes,

Het is alweer een tijdje geleden dat je wat van mij gehoord hebt. Jij hebt het namelijk nogal druk. Zo zie je maar Jes, je begint zo langzamerhand voorspelbaar voor mij te worden. Jij bevindt je momenteel in de leukste fase van verliefdheid. Logischerwijs leef je dan samen met jouw grote liefde in jullie eigen coconnetje, waar de ontpopte vlinders de liefde zegevieren. Natuurlijk wil ik dit liefdesgeluk niet onderbreken met mijn onnozelheden. Maar zoals de titel al omschrijft: ik heb een zeer prangende vraag, die echt niet kan wachten.

Het is niet zozeer dat ik me afvraag wanneer je bij een lesbienne nou spreekt van ontmaagding. Sterker nog, ik heb het me nog nooit afgevraagd. Tot afgelopen 6 Juni. Op deze dag verscheen het artikel "Wanneer is een lesbienne ontmaagd?" door Margriet van Heesch in het NRC. Margriet van Heesch is cultuurwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en gespecialiseerd in seksualiteit en gender en zij vraagt zich dus af of je niet beter van een seksueel debuut kan spreken als je het hebt over het eerste seksueel contact. Ze vraagt zich namelijk af of je als lesbienne zijnde je hele leven maagd blijft en hoe dat dan zit met homoseksuele jongens? De definitie van ontmaagding is namelijk het verbreken van de maagdenvlies. Seksueel contact hebben,waarbij de man binnen binnendringt met zijn penis bij een meisje of vrouw dat nog maagd is, zo omschrijft mijn prisma woordenboek.

God alle Jezus wat een prangende vraag he Jes? Je snapt hopelijk dat ik jouw liefdesgeluk hier even voor moet onderbreken. Als ik zo'n artikel lees dan is het eerste wat ik denk dat die Margriet van Heesch zelf eens goed genomen moeten worden. Door een man of een vrouw, het is mij om het even. Van dit soort artikels krijg ik altijd zo'n ontzettende jeuk en dan bedoel ik de geïrriteerde varriant van jeuk en zeker niet de gruizige of geile varriant van het woord jeuk. Of denk je Jes, dat we deze benamingen ook in een ander hokje moeten stoppen? Wellicht kunnen we ons eigen woordenboek creëren? Sorry Jes, misschien vind je me grof en denk je er wel heel anders over? En waarschijnlijk bedoelt Margriet het ook hartstikke goed, maar ik voel me door dit soort artikels juist ontzettend weggezet. Ik vraag me af of het nodig is en wat het toevoegt? Ik vind het in ieder geval enorm gezeik en als je van het woord zeiken de definitie opzoekt, dan kom je uit op urineren. Niet bepaald wat ik bedoel en dat is nou het mooie van taal als je het mij vraagt. Taal is wat mij betreft universeel en op duizend en één manier te interpreteren, het is maar net hoe je het wil zien.

Bovendien denk ik bij een seksueel debuut aan het spelen in oranje. Net als bij de ontmaagding gaat het hier ook om scoren. Hoe meer, hoe beter. Helaas zijn de Nederlandse voetbaldames net uitgeschakeld, maar mijn droom om ooit te debuteren staat als een paal boven water. Wat aan dat debuut seksueel is? Met liefde fantaseer ik dat gedeelte, speciaal voor de hetero, die dat al duizend maal aan mij gevraagd heeft erbij. Uiteraard hebben alle dames na de wedstrijd een grote orgie onder de douche. En hoe je het noemt, dat kan mij geen reet schelen, het gebeurt toch niet.

Wat jij Jes? Hoe denk jij over ontmaagdinges?

Liefs,

Lin


_________________________________________________________________________

Lieve Lin,

Wat leuk om weer eens van je te horen. Over voorspelbaar gesproken, ik voelde aan mijn water dat jouw schrijven aan mij vast over seks zou gaan. Maar je hebt gelijk Lin, ik ben druk. Met zwijmelen, relaxen op mijn roze wolk, de vlinders in mijn buik genoeg ruimte geven zodat ze lekker kunnen fladderen. Fladderen, ja, dat is het woord. Ik ben de laatste tijd vooral druk met fladderen.

Begrijp me niet verkeerd, voor jou maak ik graag tijd vrij, om je zo van al je vragen over het leven en ontmaagdingsdingen te ontdoen. En heel eerlijk gezegd kan ik best kort zijn over lesbienne-ontmaagdings-taferelen. Ik denk dat veel vrouwen gewoon in hun jongere jaren ontmaagd worden door een tampon. Dus je leven lang maagd.. wie zal het zeggen. Is het maagdenvlies ook niet gewoon een heel betrekkelijk ding? Wanneer weet je nou of je ontmaagd bent? Je bloed sowieso. Of het nou van je menstruatie is, je maagdenvlies die is doorgebroken, of door een vrouw met mooie, gelakte nagels?

Maar waar het echt om gaat Lin, met een knipoog naar de het beroemde hokjes denken, is de maagdelijke lesbienne status: GOLDEN. Is het niet extra aantrekkelijk voor een vrouw wanneer ze weet dat haar ‘prooi’ officieel nog ‘maagd’ is, althans, nog nooit met een jongen naar bed is geweest? Dat maakt haar puur, rein, en goud! Met die status upgrade je jezelf linea recta naar de gouden ring. Het valt mij op dat veel lesbiennes er ook trots op zijn, dat ze zich nooit hebben ‘gegeven’ aan een man om zo de ontmaagding te kunnen door strepen op haar bucketlist. Begrijpelijk!

In mijn ogen ‘hoort’ de ontmaagding er een beetje bij. Je bent net 16 en je vriendinnen doen het voor het eerst met hun pukkelige vriendje. Je kan toch niet achterblijven? Dat is een fase waarin ik vaak heb gedacht ‘ik wil ‘het’ ook doen, dan kan ik erover meepraten en dan ben ik er vanaf’. Ik denk dat ik niet de enige was! Toch hield iets me iedere keer tegen. Een mix van angst, het ontbreken van romantiek en het ‘this is the one’ gevoel. Ergens wilde ik me gewoon niet weggeven aan ‘zomaar’ iemand.

Of deze status je nou echt toegang geeft tot de gouden elite weet ik niet, maar wat eigenlijk het mooiste eraan is: Je bent trots op jezelf en je voelt je speciaal. Dus Lin, mijn advies aan jou is: Buig je niet te lang over de wetenschappelijke benadering van het feitelijke ontmaagden, maar denk in tinten als… GOUD!

Voor nu wens ik je een prachtige dag toe, met je ‘gouden’ vriendinnen in overvloed. Één in je linkerhand, één in je rechterhand en uiteindelijk één in je mond. En dan heb ik het over bier.

Liefs Jes

Recente blogposts

Alles weergeven

Pinkypromise

Comments


bottom of page