top of page
  • Jeske & Linda

LetsBeOpen against tolerance, move forward!


Homo-tolerantie is een woord. Tik het maar eens in op google en zie hoeveel hits dit woord heeft.

Ik ben ongesteld, chagrijnig en het regent. Reden genoeg om dit woord eens te gaan ontleden, want op de een of andere manier geeft het me kriebels.

Homoseksueel ~ Gevoel van liefde en seksuele verlangens bij iemand van hetzelfde geslacht;

Dat ben ik. Ik ben een vrouw, en ik verlang naar liefde en seks met een vrouw. En naast mij zovelen. Uit onderzoek blijkt dat 5 tot 10 procent van de Nederlandse bevolking homoseksueel is. Dit is natuurlijk ruimgenomen, want helaas, zelfs in 2014 voelt niet iedereen zich vrij genoeg om uit komen voor zijn of haar seksuele geaardheid. Er zijn dus een hoop ‘onzichtbare’ soortgenoten.

Tolerantie (maatschappij) ~ In een sociale, culturele of religieuze context gebruikte term die de mate aangeeft waarin afwijkend gedrag of leden van bepaalde groepen niet worden gediscrimineerd ondanks hun afwijkend en door de meerderheid verwerpelijk geachte gedrag (of afwijkende meningen). Tolerantie is afgeleid van het Latijnse tolerare dat verdragen, verduren, uithouden, betekent.;

Oei. Denk ik dan. Kippevel. Dus, even voor mijn beeldvorming: Tolerantie is de mate waarin de maatschappij mijn seksuele geaardheid verdraagt. Ik voel me nu ineens buitengesloten. Want, val ik dan buiten de maatschappij, omdat ik volgens Wikipedia en de maatschappij afwijkend ben? Sinds wanneer heb ik gevraagd of jullie, anders geaarden, mij willen verdragen? Kom eens op!

We worden doodgegooid met de term tolerantie door politici, bekende Nederlanders en de maatschappij zelf. Sommige gay organisaties strijden zelf voor meer homo-tolerantie. Begrijpelijk, want dit woord is normaal geworden in de volksmond. Het is normaal om te staan voor het tolereren van homo’s, want Nederland is immers een voorloper op het gebied van vrijheid van seksuele voorkeur. Terwijl het tolereren van homo’s juist het tegenovergestelde weergeeft. Want eerlijk, omdat de meerderheid van de bevolking heteroseksueel is, en deze seksuele geaardheid wordt gezien als ‘normaal’, heeft deze groep de macht gegrepen en bepaald dat zij de ‘afwijkende’ bevolkingsgroep tolereren. Dit zijn toch vooroorlogse taferelen!

Het is overbodig te zeggen dat het hebben van een homoseksuele geaardheid niet afwijkend is. Ik leid precies eenzelfde leven als de ideale ‘normale’ hetero. Mijn moeder heeft mij gebaard, geen alien. Ik heb ook een opvoeding genoten, en ik heb normen en waarden. Wat maakt mij nou anders dan mijn heteroseksuele buurvrouw, die overigens het afval niet scheid, en ik WEL.

Is dit nou 2014? Dat wij homoseksuelen eigenlijk blij moeten zijn dat de meerderheid van de maatschappij ons tolereert? Ja. Is dat normaal? NEE.

Daarom doe ik een beroep op iedereen die van mening is dat het woord tolerantie en homo niet meer in één mond genoemd hoeven te worden, in opstand te komen! Laten we een vooruitstrevend openminded land blijven door elkaar te accepteren en te erkennen. Homo’s en lesbiennes, we zijn er altijd al geweest, en zullen er altijd blijven. That’s a fact. Dus wat mij betreft:

LetsBeOpen against tolerance, move forward!

Waar een regenachtige, ongestelde middag allemaal niet goed voor is…

Jes

P.s. Een extra bedankje aan de maatschappij en alle heteroseksuelen voor het verdragen van mijn afwijkende en verwerpelijke gedrag. Dan ook het vriendelijke verzoek in het vervolg niet kwijlend en opgewonden te gaan staren, laat staan mij te onderbreken met ‘mag ik meedoen’, wanneer ik een bloedmooie vrouw kus.Recente blogposts

Alles weergeven

Pinkypromise

Commentaires


bottom of page