top of page
  • Jeske & Linda

Relatie?!


Lieve Lin,

Het is een tijdje geleden dat je wat van me hebt gehoord, ik had het namelijk nogal druk. Met wachten. Wat kan nou zo belangrijk zijn om op te wachten, dat ik in de tussentijd zelfs jou niet even kon schrijven hoor ik je al denken. Nou Lin, dat zal ik je vertellen.

Om maar met de deur in huis te vallen: Ik ben verliefd Lin. En niet zo’n beetje ook! En als je verliefd bent, wil je dat logischerwijs bestempelen met een relatie. En daar is het euvel. Want wanneer heb je nou een relatie? Zij en ik denken daar heel anders over namelijk.

Ik vind dat je een relatie hebt, vanaf het moment dat je geliefde je om verkering vraagt. Het liefst op een originele, romantische manier natuurlijk, maar dit is niet verplicht. In mijn ogen is het een officiële manier om aan te geven dat je je leven wilt delen met diegene op wie je verliefd bent. Vanaf die datum begin je dan de dagen, weken, maanden en hopelijk jaren te tellen dat je bij elkaar bent. Dat is de datum waaraan je je vasthoudt om jubilea te vieren en wanneer mensen vragen hoelang zij en ik samen zijn. Logisch toch Lin?

Zij vindt dat je een relatie hebt vanaf het moment dat je met elkaar zoent en elkaar leuk vindt. Verkering vragen hoeft niet vindt ze, want dat is ook een beetje kinderachtig zei ze met een knipoog. Dat deden ze op de basisschool ook altijd! In al haar vorige relaties heeft zij nog NOOIT (!!!) verkering gevraagd aan haar ex-geliefdes. ‘Het was gewoon zo..’.

Dat snap ik niet hoor Lin… De beginfase is de ontdekkingsfase waarin je op onderzoek uitgaat wat je nou héél leuk, en minder leuk vindt aan de persoon met wie je date, zoent en sekst. Vanaf dan kan het verschillende kanten op gaan: 1. Je wordt scharrels van elkaar. Je deelt alleen het bed samen, en verder niks. 2. Je vindt haar leuk, en zij jou. Je hebt wel wat twijfels dus de datingsfase wordt verlengd. 3. Je bent stapelverliefd en wilt méér, méér en méér.

Ok, zij en ik kwamen vrij snel in categorie 3. Op een dag zei zij me: ‘je bent nu gewoon m’n vriendinnetje hoor’. Op dat moment verstijfde ik. Ik was in shock! 1. Hoezo ‘gewoon’? Ik dacht altijd dat ze een trouwe fan was van mijn blogs. En zoals je weet geef ik daar toch vaak wat gouden tips weg, op welke manier ik het daten, een relatie, trouwen en kindjes voor me zie. Ik word heel warm van binnen als zij met haar sterke handen mijn tassen draagt, wanneer ik stralend aan haar arm kan paraderen, niet wetende waar ze mij mee naartoe neemt, en vervolgens natuurlijk een skinny bitch voor me besteld. Aan haar toewijding als fan van mij begon ik nu toch wel te twijfelen. 2. Als we nou ‘gewoon’ ineens verkering hebben, dan is het hele ‘ja, ik wil-momentje weg! Dat vind ik één van de meest romantische dingen aan het begin van je relatie! Jij niet?

Hoe dan ook, ik kon natuurlijk niet anders dan haar tegenspreken op dat moment. En daarna wachten. Lang. Toen ik spreekwoordelijk gesproken nog maar 1 onsje woog kwam daar, als totale verrassing, een hele mooie, romantische avond die ik afsloot met ‘Ja, ik wil..’. Ik voelde me een waar PrinsJesje.

Hoe zit het met jou Lin? Heb jij je vriendinnetje om verkering gevraagd, zoals het hoort?


Liefs,

Jes

_________________________________________________________________________

Lieve prinsJes op de erwt,

Wat een vreugdevol nieuws op deze eerste rokjesdag van het jaar, super leuk voor jullie! Ik kan niet wachten om onderuitgezakt , onder het genot van een Wodka-tje te aanschouwen, hoe zij jouw stoel aanschuift, jouw tassen draagt en drankjes voor je besteld. Zolang als ik jou ken, heb ik gedacht: 'wacht maar'. Wacht maar, op die ene dag. Die magische dag, dat ook jij tot over je oren verliefd wordt. Dan zul jij eindelijk ervaren dat 'gewoon' zooooo ontzettend bijzonder kan zijn. Hallelujah, het heeft even geduurd, maar hij is er. Die bewuste dag..

Er was eens een bloedmooi meisje uit Tilburg, die ongetwijfeld door twintig matrassen en de twintig veren bedden heen een erwt gevoeld zou hebben, omdat haar huid zo teer is. Zo teer als die van een heuse prinses. Soms denk ik, lieve Jes, dat jij iets te veel in sprookjes hebt geloofd. Magie en fantasie zijn jou namelijk niet geheel onbekend. In mijn wereld bestaat Sinterklaas niet. Is de Kerstman een familielid en de Paashaas reeds overleden. Ook de prins is van het witte paard gelazerd en vervangen door een prinses, in ons geval dan.

Dus nee ik vind het niet bepaald logisch, dat je officieel om verkering gevraagd wil worden. Ben überhaupt verbaast dat je het mij vraagt? Weet je nog onze eerste blog? Jouw bevindingen over mij? Wacht, ik zal je helpen: 'als je op vrouwen valt zoals ik.. dan weet ik misschien waar de schoen wringt. Aan de hand van jouw geschreven blogs krijg ik sterk de indruk dat jij praktisch bent ingesteld. En visueel. Recht op je doel af. Zo mis je hier en daar misschien wat tact? En nuance?' Weet je nog Jes??? Je snapt nu waarschijnlijk wel, dat ik me meer kan vinden in de manier van denken van jouw lief. Ik vind het namelijk ontzettend liefdevol wanneer zij zegt : ‘je bent nu gewoon m’n vriendinnetje hoor’. Zeker als zij daarbij ook nog eens benoemd dat zij vindt dat je een relatie hebt vanaf het moment dat je met elkaar zoent en elkaar leuk vindt. In mijn ogen betekent dat dus, dat zij jou wel heel bijzonder en speciaal vindt en dit dus alleen maar voelt bij potentiële. Klinkt erg exclusief. Dat zou jou moeten aanspreken lijkt me?

Helaas denken vrouwen zoals jij en mijn lief anders. Jullie hebben een hele andere beleving en het is niet snel goed. Doe je nog zo je best, heb je het weer niet benoemd. Waarom moet altijd alles perse benoemd worden Jes, waarom?

'wil je verkering met mij? Ja/nee? S.V.P. doorkrassen wat NIET van toepassing is. p.s. Zullen we na schooltijd tongen in het fietsenhok?'

Ik ben het roerend eens met jouw lief. Het is kinderachtig en doet inderdaad terug denken aan de basisschool. Ik heb hoogoplopende trauma's van dit soort briefjes. Het is mij iets te vaak overkomen dat zo'n soort briefje, van mijn hand, werd onderschept door de meester. Die het vervolgens nodig vond om deze poëtische teksten hardop voor te dragen in de klas. Sindsdien ben ik van mening dat romantiek vooral een kunst is. De kunst van het weglaten. Vrouwen zoals jij en mijn lief, snappen dat gewoon niet zo goed. Daarom moeten vrouwen zoals ik en jouw lief, hard werken. Uit ervaring weet ik dat. Ik ben namelijk al wat jubilea verder. De ontmoetingsdatum, de datum dat ik haar, inderdaad zoals het volgens jou hoort Jes, officieel verkering heb gevraagd. Ook gaan we binnenkort samenwonen , dus er komt weer een datum aan. And so on, and so on, vrees ik.

Wij willen jullie vrouwen graag tevreden houden. Wij zullen daarom ook een aparte, niet te verwarren met dubbele, agenda aanschaffen. Het valt namelijk niet meer bij te houden. wij zullen ook over moeten werken, om al deze romantische jubilea te kunnen bekostigen. Vrouwen zoals wij moeten ook kunnen ontspannen, anders houden wij dit gewoonweg niet vol. Daarom stel ik voor om op korte termijn met z'n vieren een drankje te doen, just for the fun. Wel op één voorwaarde: De datum wordt na deze dubbel date door jou en mijn lief zo snel mogelijk weer vergeten.

Vrouwen zoals wij, blijven niet aan de gang!

Liefs,

Lin


Recente blogposts

Alles weergeven

Pinkypromise

Comments


bottom of page