top of page
  • Jeske & Linda

Mam, dit is Brenda


Dating-app Tinder is enorm populair en telt in Nederland alleen al 1,2 miljoen gebruikers en dit aantal groeit nog dagelijks. Het oogt als een vleeskeuring waarbij swipen van essentieel belang is. Een swipe naar links is een nope. Een swipe naar rechts is een like. Swipen beide partijen naar rechts, dan is daar de match. Vervolgens kun je met elkaar in contact komen. Of je nu opzoek bent naar een date, seks of de liefde van je leven. Alles lijkt weer mogelijk. Ideaal voor een slechte jager zoals ik. Alleen is Tinder niet helemaal mine cup of tea, aangezien ik op vrouwen val. Maar gelukkig is daar de Brenda app, de lesbische varriant..

De klik tussen Brenda en mij ontbreekt. Mijn moeder was wel laaiend enthousiast. "Wanneer komt Brenda eten?" Hopend dat Brenda een spontaan, outgoing, lief meisje was, die het leven van haar dochter zou verrijken. Mijn moeder vond app wel een beetje een raare achternaam zei ze me. Ik zelf had de neiging, om alleen bij de voornaam 'Brenda' al resoluut naar links te swipen. Sowieso ben ik niets kwijt en dus nergens naar op zoek. Maar nieuwsgierig ben ik wel. Ookal vind ik haar een tikkeltje ordinair. Hoewel deze app niet perse seks als doel heeft, doet het openen hiervan anders vermoeden. Toen ze aangaf dat ze bezig was met het laden van meisjes kreeg ik blosjes op me wangen en keek ik gegeneerd om me heen. Op 0,9 km afstand verscheen een meisje dat ik onmiddellijk herkende. Zij had vroeger bij mij op school gezeten. Bij mijn weten is ze nu gelukkig getrouwd met een man en verwachten zij hun eerste kindje. Geeft niet, iedereen moet doen wat hij of zij wil. Alleen ik heb niet de behoefte om alles te willen weten. Bovendien durfde ik niet eens meer fatsoenlijk meisjes te laden. Dit omdat mijn bijna buurvrouw mij met van die grote hertenogen aan zat te kijken. Het leek er zelfs even op dat haar getuite lipjes op haar profielfoto wilden zeggen: "Dit is onkuis, ook al heb je jeuk aan je kruis!" Gelukkig ontdekte ik snel een filter, zodat ik haar kon blokkeren. Zo was zij niet meer zichtbaar voor mij en kon ik ongegeneerd meisjes laden. Ik werkte de profielen van de meisjes stuk voor stuk af. Er sprong één meisje met kop en schouders bovenuit. Zij omschreef in haar profiel: "Ik heb niets met dikke tieten. Wel met een groot vocabulaire." Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde haar een berichtje met de woorden: "wellicht ben ik jouw woordenschat.." Zij stuurde terug "13,6 km" Afknapper!

In mijn vorige blog omschreef ik dat ik opzoek ben naar lesbische vrienden. Hoewel deze zoektocht voortvarend verloopt, groeit mijn virtuele vriendenbestand sneller. Zo ren ik tegenwoordig met Evy, ik kijk naar Brenda en de Amber app heb ik, omdat ik vind dat je ook maatschappelijk je steentje moet bijdragen. Ik merk dat mijn moeder en al haar leeftijdsgenoten mij niet meer kunnen volgen. Mijn moeder heeft altijd de angst gehad dat het lesbische circuit enorm hard is. Het is moederseigen dat ze niet willen dat hun dochters gekwetst worden. Zo wil ook mijn moeder dit niet. Ik heb haar er altijd van kunnen overtuigen dat het wel mee valt. Dat het lesbische wereldje niet alleen maar haat en nijd is en het recyclen van vriendinnetjes best duurzaam is. En duurzaam is tegenwoordig hartstikke hip. Maar sinds mijn virtuele vrienden bestand toeneemt wordt het overtuigen van mijn moeder steeds moeilijker. Ze heeft het gevoel dat ze me verliest. De angst bij mijn moeder neemt toe en dus ook de vragen.. " Is swipen hetzelfde als swaffelen, maar dan voor vrouwen? Ga je nu alweer met Evy op pad? Je bent deze week al drie keer geweest. Loop je niet te hard van stapel? Je kent haar net. Wie is in vredesnaam Brenda? Gisteren was je nog met Evy. Hoe ik ook mijn best doe om uitleg te geven, ze snapt me niet meer.

Toch krijg ik stiekem de indruk, dat deze generatie doet alsof de digitale wereld abracadabra is. Maar ondertussen hebben ze bijna allemaal een smartphone. Je herkent deze vijftigers op het moment dat je een whatsapp van hen ontvangt. Dit doen ze met een hoeveelheid smiley's waar je wel u tegen zegt. Waarom??? Geen idee.. Waarschijnlijk­ omdat het gratis is? Ik zie deze oude van dagen vaak zitten in de trein. Smartphone op schoot, brilletje op het puntje van de neus en compleet gefocust op hun mobiel. Er kan haast geen goedenmiddag meer van af. De glimlach van oor tot oor doet al vermoeden dat het hier niet om het leggen van een wordfeudje gaat. Het styluspennetje swiped elegant naar rechts. Geloof mij, hier is sprake van een Tindertje leggen, niemand zeggen..

Ongezout Linda K.

Recente blogposts

Alles weergeven

Pinkypromise

Comments


bottom of page