LetsBeOpen in de pers

Lets Be Open bestaat 19 jaar. Hieronder zie een selectie van Lets Be Open in de pers van 2001-2020.

TEKST BIANCA

Zij aan zijn 2018

"Ik zocht via google op hoe ik het beste uit de kast kon komen"

Sinds ze vanuit Rotterdam naar de hoofdstad verhuisde is Ziara Bogaers lid van de Amsterdam Musical. “Ik speelde een jaar lang in Anything Goes en deed auditie voor de rol van Maria Magdalena in Jesus Christ Super Star. Uiteindelijk vroegen ze of ik de hoofdrol in Hairspray wilde spelen en dat was helemaal geweldig. Ik had nooit verwacht dat ik deze rol had kunnen spelen omdat het verhaal over een blank meisje gaat, daar gaat de hele musical over, en ik ben natuurlijk getint. Gelukkig was dat geen probleem en dat was heel fijn.

Lees hier het hele artikel

Glamour 2014

"Hoe kon ik nu lesbisch zijn?" 

Ik zie er uit als een ‘gewone’ Marokkaanse moslima. Ik draag een hoofddoek, ben moeder van een tweeling en in het openbaar ben ik ingetogen en kalm. Vanbinnen voel ik me echter een vrijgevochten lesbische moslima. Het liefst zou ik van de daken schreeuwen: ik hou van vrouwen! Maar dat gaat niet. In onze cultuur is het not done om over dat soort dingen te praten. Laat staan er iets mee te doen. Het is een reden voor eerwraak, al zal dat waarschijnlijk niet zo’n vaart lopen. Toch ben ik heel voorzichtig. In het geheim had ik een relatie met een vrouw. Ik leefde en leef nog steeds een dubbelleven. Niet ideaal, maar beter dan hoe het voorheen was.

Lees hier het hele artikel

Tillywood 2014

"To be, or not to be?"

‘Yesss!!! Wat neem jij nou?’ Sure en ik staan in de rij bij LaPlace. Sure met een dienblad vol eten. Ik heb er maar een broodje opgelegd ‘voor de show’. ‘Koffie’ zeg ik snel, nu al wetende dat ik misselijk ga worden van de geur. Het is zo’n drie maanden geleden dat ik Valencia heb leren kennen. Ik ben al 15kg lichter en mijn eetlust is nog niet bepaald terug.

Eenmaal een tafeltje gevonden vraagt Sure met volle mond ‘wat ga je doen dit weekend?’. ‘Ehh.. ik ga naar Amsterdam. Heb afgesproken met die Valencia weet je wel’ probeer ik zo nonchalant mogelijk te antwoorden. ‘Zij is toch lesbisch’ gaat ze smakkend verder.

Lees hier het hele artikel

Marie-Claire 2013

"Bij ons werd gedaan alsof homoseksualiteit niet bestaat"

Als ik vertel over mijn geaardheid is de eerste reactie altijd: ‘Val jij op vrouwen? Dat kun je helemaal niet zien!’ Op mijn veertiende kreeg ik voor het eerst interesse in vrouwen. Ik wist niet wat ik met dat gevoel moest, dus zocht ik naar informatie op internet. Zo belande ik op een chatsite voor lesbische meisjes. Daar ontmoette ik mijn eerste vriendin. Al snel ontdekten klasgenoten dat ik op meisjes viel. Ze sloten buiten. Ik raakte veel vriendinnen kwijt. Met mijn moeder kon ik daar niet over praten, want zij wist van niets. Ik ben Indonesisch-Surinaams en in onze cultuur is homoseksualiteit taboe.

Lees hier het hele artikel

Viva 2013

"Ze denken dat zij de man zijn, die mij het licht laat zien" 

Ik twijfelde er nooit aan dat ik op mannen viel. Totdat ik acht jaar geleden ontdekte dat mijn prins op het witte paard eigenlijk een prinses moest zijn. Op een verjaardag waar allemaal lesbische vrouwen waren, raakte ik aan de praat met een meisje. Aan het eind van de avond kuste ze me. Daarna was alles anders. Ik was ziekelijk verliefd, maar bleef het ontkennen. Ik zag haar in het geheim en viel twintig kilo af van de stress. Na een halfjaar vertelde ik het aan mijn ouders en zus. Ik voelde opluchting, maar accepteren kon ik het nog niet: het leek me onmogelijk om lesbisch te zijn. Mijn vriendin voelde als een chocoladereep die je eigenlijk moet weerstaan als je aan het lijnen bent.

Lees hier het hele artikel

 

ZiZO 2013

"Van Paramaribo tot Amsterdam. Matiwerk, regenboogvlaggen en powergirls"

“Mi ik no ben lob’ mansma”, vertelde Misi Juliette Cummings in de Surinaamse taal Sranan Tongo: “Ik hou niet van mannen.” Misi Juliette is niet lesbisch – ze deed a mati wroko, ‘matiwerk’, een specifieke relatievorm tussen vrouwen die voortkomt uit een West-Afrikaanse traditie. De antropologe Gloria Wekker volgde Misi Juliette en haar vriendinnen langdurig aan het begin van de jaren negentig. Tegenwoordig bestaat het matiwerk in Suriname naast een groeiende groep vrouwen die zichzelf lesbisch of bi noemen. Natuurlijk zijn er ook in Nederland lesbische meiden van Surinaamse afkomst. It’s okay to be your own way, van Paramaribo tot Amsterdam.

Lees hier het hele artikel

HP de tijd 2011

"Lekker lesbisch" 

Twintigers, dertigers, lang, klein, slank, iets gevulder, supervrouwelijk of stoer; het publiek in club Panama is divers vanavond. Maar één ding hebben alle aanwezigen gemeen: ze zijn vrouw. Dertienhonderd vrouwen zijn er vanavond in de Amsterdamse nachtclub te vinden voor het woman-only feest Flirtation. De dress-tip van deze avond is ‘sensual white’, en de witte kledingstukken op de dansvoer zijn talrijk: linnen heupbroeken, rokjes, strakke shirtjes op een spijkerbroek, met of zonder zicht op de navel. Bekende house-dj’s als Marcelle en Marysol staan achter de draaitafels, en er wordt gedanst, gelachen en geflirt zoals op menig ander feest diezelfde avond in de hoofdstad.

Lees hier het hele artikel

Chebba 2010

"Intervieuw met Bianca Hagenbeek"

Toen ik ouder werd, wilde ik heel graag naar de toneelschool, maar het is er nooit van gekomen. Verkeerde timing of net iets anders te doen. Het moment dat ik er echt voor wilde gaan, was de toneelschool in New York, maar daar was ik weer te laat met aanmelden. Toen heb ik het losgelaten en ben ik gaan reizen. Uiteindelijk is dat mijn grote passie geworden. Ja het toneel, ach ja mijn hele leven is nog een groot toneelstuk. Ik doe van alles. Ik heb zang- en gitaarles en wil graag volgend jaar een eigen band. Toneelspelen was altijd mijn ambitie en wie weet komt het er nog van, je weet nooit wat ik nog in mijn kop krijg.

Lees hier het hele artikel

Algemeen dagblad JAARTAL?

"Lesbo voor één nacht"

Het is een hardnekkig verhaal uit de tijd van de gefluisterde adressen: “Daar moet je heen; daar komen alleen maar vrouwen.” In vrouwencafés, zo werd gezegd, komen alleen tuinbroekpotten die hun kopje thee bijvullen in het toilet. Er is veel veranderd voor vrouwen die in het uitgaanscircuit andere vrouwen willen ontmoeten. Flirtation, volgende week zaterdag in het Amsterdamse Panama, levert het bewijs. Bijna dertienhonderd vrouwen gaan ok dan weer een nacht lang los tijdens optredens van vrouwelijke artiesten (dit keer Ellen ten Damme), vrouwelijke dj’s en gogo-danseressen.

Lees hier het hele artikel

Volkskrant 2001

"Elke vrouw kent bi-seksuele gevoelens"

Het vleesgeworden bi-tje?

“Nou het is nooit mijn bedoeling geweest om te koop te lopen met mijn biseksualiteit. Ik ben totaal niet in de scene opgegroeid, nog nooit naar Roze Zaterdag geweest. Daaraan heb ik ook geen behoefte gehad. Ik ben altijd gewoon Bianca geweest. Nu ben ik een voorbeeld voor veel meisjes, ja. Door Big Brother kreeg ik duizenden reacties. Vooral vragen van verwarde jonge meisjes. Ik wil ze graag helpen om hun gevoelens op een rijtje te zetten.

Lees hier het hele artikel

RTV 2001

"Eén groot spannend jongensboek."

Dankzij programma’s als Big brother, De Bus, Expeditie Robinson en Big Diet worden onbekende mensen ineens BN’ers. Aan de vooravond van Big Brother III – The battle vertelt Bianca Hagenbeek, winnares van vorig jaar, hoe de tv-hit haar leven heeft veranderd. ‘Zelfs met sjaal en een zonnebril op herkennen mensen me nog.’ Terug naar 30 december van vorig jaar. Na een spannende finale wordt Bianca Hagenbeek winnaar van de tweede versie van Big Brother. Ze wint niet alleen een nettobedrag van 250.000 gulden maar treedt daarmee ook definitief uit de anonimiteit.

Lees hier het hele artikel

Playboy 2001

"Big Brother's Bianca"

‘Soms is de werkelijkheid nog mooier dan de verbeelding. Want wat ziet ze er mooi uit, denk ik, als ze me al lachend begroet. Mooier nog dan ik haar in mijn gedachten had.’ Redacteur Willem Baars op stap met Big Brother-winnares Bianca.

Dit wordt een verhaal vol bekentenissen. Laat ik maar met de deur in huis vallen. Ik heb haar altijd érg leuk en mooi gevonden. Vanaf day one. De eerste keer dat ik haar zag, was in september 2000. Ik had me nog wel zó voorgenomen om niet nog een keer in de Big Brother vuilkuil te lopen, maar vooral door haar gebeurde het weer.

Lees hier het hele artikel

Webdesign Droog Water © 2020